Storhamar blandede kor - sangglede siden 1944

Litt om oss og hvilke planer vi har fremover

Storhamar Blandede kor ble startet i 1944 og har i dag ca 68 aktive sangere fra Hamarregionen. Koret har sangere fra 25 til over 80 år. Mange har lang fartstid i koret, og enkelte har vært med i mer enn 50 år. Vi har god balanse mellom stemmegruppene, men ønsker oss gjerne flere tenorer og basser.

Korets repertoar er meget allsidig og omfatter pop-låter, evergreens, folkemusikk, viser, kirkemusikk og klassiske korverk. Koret har gjennomført flere konsertprosjekt innen ulike sjangere og samarbeidet med filharmonikere, storband og rockeband

Sissel Bronken er styreleder for Storhamar Blandede Kor. 

Øvelser: Onsdager kl. 18.30 til 21.30 i Hamar kulturhus. Seminar to ganger per år. 

Aktiviteter i 2024

Koret feirer 80 år i 2024, Dette vil markeres ved ulike anledninger. Hjertelig velkommen til våre arrangementer.

  • 18. februar – Koret skal opptre med en egen avdeling ved Allsangkveld i Vang Kirke
  • Torsdag 21. mars, feires Hamar kommunes bursdag med diverse arrangement i Hamar sentrum. Koret deltar på POP-UP konsert fra ca. kl 17.15. Du finner oss rett ved Triangelparken.
  • 30. mai – 2. juni – Delta på Landsfestival for kor i Kristiansand
  • 12. juni kl. 19:30 - Gratis minikonsert ute i Passasjen ved Hamar Kulturhus
  • 23. oktober kl 19.30 - 21.00: Jubileumskonsert i Hamar kulturhus. Annonse og billetter for konserten: Klikk her  
  • 11. desember – Julekonsert i Storhamar kirke. Inntektene fra denne årlige konserten går til Frelsesarmeens julegryte.
  • 17. mai og like før jul synger vi for beboere ved Kløverenga og Presterudsenteret i Hamar

Dirigenten vår

Heidi Granlund er vår nye dirigent. Hun har lang fartstid som kordirigent og startet i Storhamar Blandede Kor i august 2023.

Heidi er utdannet ved Østlandets musikkonservatorium og tok videre sangutdanning og hovedfag (master) i korledelse ved Norges Musikkhøgskole. Hun har gått kurs i rytmisk korledelse ved konservatoriet i Aalborg og tatt årstudium i Komplett sangteknikk.

Etter å ha jobbet 12 år som distriktsmusiker i Namsos i Trøndelag, - har hun siden 2002 jobbet på Toneheim folkehøgskole. Der underviser hun i sang, kor, barnekorledelse og gehørtrening.

Heidi har hatt mange korseminar og mange faste kor. I tillegg til Storhamar Blandede Kor, dirigerer hun damekoret Leirets damer på Elverum, - med ca 60 glade damer!

Heidi er en «energibunt»! Hun er en inspirerende dirigent og hennes energi smitter over på oss i koret. Heidi er strukturert og effektiv, og vi opplever henne som en dyktig pedagog.            Innøving av nytt stoff «går så det suser», og hun gir oss stadige utfordringer. Hun er kreativ og finner på masse «sprell» under øvelsene. Det er alltid morsomt og lærerikt å være på øvelse med Heidi.